Vi har samlet en række af de oftest stillede spørgsmål til RubberGuard Fencing nedenfor. Finder du ikke svar på dit spørgsmål er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Hvordan er evnen til at lede strøm sammenlignet med en konventionelle elektriske hegntråd?

Konduktiviteten er meget meget god og meget mere pålidelig end for traditionelle hegnetråde.

På grund af konstruktionen (gummi med en kerne af fortinnede kobbertråde) formindskes ledningsevnen ikke  selv over meget lange afstande, og selvom gummiet berøres af vegetation eller ligger på jorden / løber gennem vand.

Rubber Guard trådens egenskaber er testet og bekræftet af Teknologisk Institut.

Hvorfor er tråden sort?

Gummitråden er sort, fordi det ledende materiale er et mørkt pulver. Derfor er det ikke muligt at fremstille det i andre farver. Heste ser det sorte såvel som det hvide, da det er kontrasten, hesten ser. Der er mange videnskabelige rapporter om dette emne, og det understøttes også af dem, der allerede har installeret hegnet.

Hvad er trådens diamater?

Tråden er 4,3 mm i diameter.

Hvordan installeres RubberGuard tråden?

Installationen er den samme som med ethvert andet elhegn, se her: Installation

Hvor lang er trådens holdbarhed?

Testet til minimum 20 år.

Er der noget strømtab?

Intet markant tab, ej heller ved berøring af vegetation eller jord. Dette betyder langt mindre vedligeholdelse og sparer dermed penge og tid.

Kan hegnet modstå høj varme og ekstrem kulde?

Hegnet er vind-, vejr- og UV-betandigt og kan modstå temperatursvingninger fra +800 til -600 C / 1760 – -760 F

Hvad sker der, hvis en hest eller andet dyr løber ind i hegnet?

RubberGuard Fencing knækker ved en belastning på 40 kg, hvilket gør – at skulle uheldet være ude, og din hest enten i leg eller ved flugt kommer i kontakt med hegnet – da påføres hesten ikke skader.

Hvor mange tråde skal jeg montere?

Det kommer an på hvad du skal indhegne og/eller holde ude. Køer indhegnes som regelt med 3 tråde. Som hestehegn anbefaler vi 2 tråde og er der føl på folden, da 3 tråde. Tal med en fagmand indenfor dine dyr, hvis du er i tvivl om hvor mange tråde du bør benytte.

Skal jeg så købe specielle isolatorer og andet materiel for at kunne montere hegnet?

Nej, RubberGuard tråden kan moteres på de tradionelle hegnsmateriel. Så i mange tilfælde kan du udskifte tråden og genanvende dine nuværende isolatorer og energizers.

Hvor meget strøm er der i tråden?

Kommer an på energizeren, så det bestemmer du selv. Husk dog altid at overhold de på området gældende regler.

Kommer fuglene til skade når de rører ved eller lander på tråden?

Fuglene fornemmer spændingen når de nærmer sig tråden. Kameraer har vist os, at de ikke engang når at saætte sig på tråden/barrier før de vender om. Skulle en fugl alligevel få fysisk kontakt med tråden, da er strømmen ikke så stærk at den slår fuglene ihjel ej heller skader dem.

Hvor mange produkter kan jeg vælge imellem?

RubberGuard tråd – er en rundt eltråd der monteres som traditionelt elhegn f.eks. mellem stolper og gennemløbende isolatorer. Det kan bruges til at indhegne alle typer dyr.

RubberGuard Barrier – er ligesom tråden gummi med strømførende kobbertråde. Barrier er x cm bredt og kan leveres med eller uden isolerende kant. Barrier kan bruges i alle de tilfælde man ellers ville have brugt pigtråd elller traditionelle elhegn. F.eks. kan man montere Barrier på toppen af en mur for at sikre sig mod ubudne gæster, eller det kan bruges på jorden som ”kvægriste” så dyr ikke passerer. Læs mere her: link til security siden.

Hvor mange meter tråd er der pr. rulle?

250m pr. rulle, ønskes andre mål da kontakt os

Hvornår bruger man Rubber Guard Barrer?

RubberGuard Barrier kan installeres vertikalt eller horizontalt afhængig af behovet. Det kan f.eks. monteres langs toppen af en mur, så denne ikke kan passeres eller ved f.eks. åbninger for at undgå gennemgang. Således er trådindhegning af vilde dyr i dyreparker ofte suppleret med RubberGuard Barrier, som lægges på jorden ved porte og overgange så dyrene ikke krydser på trods af at der er åbent.

RubberGuard Barrier kan desuden integreres med eksisterende alarm og overvågningssystemer for optimal sikkerhed. Ønskes det, da kan det tilsluttes sådan at en berøring af barrieren resulterer i aktivering af en alarm, der kan overføres til sikkerhedspersonalet via et online eller offline system.

Den elektriske impuls kan justeres alt efter behov og lovgivning på området.

Hvor mange meter RubberGuard Barrier kan jeg købe?

Min. 1 rulle (30 cm = 20 meter) (20 cm uden kanter = 20 meter) (50 cm og 100 cm = 10 meter)

Kan alle dyr indhegnes med RubberGuard hegnstråden?

Ja, alle dyr der normalt af sikkerhedsmæssige årsager opholder sig bag indhegninger kan indhegnes med rubberGuard tråden.

Kan jeg få tilsendt yderligere info samt en prøve af tråden?

Ring eller skriv til os og fortæl om dit projekt og dit behov, så hjælper vi dig på vej.

Kan jeg læse om nogle der allerede har indhegnet med RubberGuard?

Vi har mange forskellige typer kunder, og nogle af dem kan du møde her.

Hvad koster det?

Kontakt os

Hvor lang er leveringstiden?

Teknologisk Institut har testet tråden fuldt funktionsdygtig op til 25 år.

Hvor bliver det produceret?

Danmark

Er produktet skadeligt for miljøet?

Nej, tråden forurener ikke naturen med zink, nikkel, kobber eller aluminium – der normalt udvaskes fra visse andre hegnsløsninger.

Hvor kan jeg købe RubberGuard hegnstråd?

Kontakt os

Hvor kan jeg købe energizer og hegnstilbehør?

Det kan du hos alle velassorterede landbrugsforretninger, fodercentraler og byggemarkeder. Og via os. Kontakt os hvis du ikke kan finde det du skal bruge, er i tvivl eller vil være sikker på at du får det helt rigtige og vil købe via os.

Jeg kan ikke komme til at slå græs under tråden – betyder det at der vil være strømtab?

Som en helt unik egenskab, betyder dette intet ifht. din indhegning og dyrs sikkerhed. Strømfaldet er nemlig minimalt – selv over meget lange distancer og uanset at materialet berøres af vegetation og/eller vand.

Jeg ønsker at indhegne et meget stort område. Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på?

Valget af energizer er afgørende for hvor lang hegnet kan være. De gængse landbrugsenergizers kan som regelt dække 80 km

Kan det give alarm ved berøring?

Ja. Hvis man benytter energizer som f.eks. MB8 eller en security energizer. Ring eller skriv til os, så tager vi det tekniske sammen.